14 maj 2012

Almega fick krypa till korset - avtal klart på Bilprovningen

AVTAL: I Måndags tackade Unionen ja till medlarnas bud. Almega valde att inte göra det. Därmed fanns det ingen annan lösning för Unionens medlemmar att gå ut i strejk för sina arbetsvillkor. Det gjordes i onsdags klockan 16. I fredags kväll blev avtalet klart. Med samma villkor som Almega tackade nej till i måndags. Om en part tackar nej till ett avtal och en part tackar ja. Vem är då orsaken till att konflikten påbörjas? Jag tänker, den part som tackar nej. Almega ser det inte så
– Det är naturligtvis glädjande att den här strejken som Unionen startade nu tar slut.
Avtalet innebär för Unionen bland annat att:
Avtalet som träffats innebär en löneökning på 2,6 procent under avtalsperioden den 1 april 2012 till den 31 mars 2013. Det innehåller en garanterad löneökning för varje medarbetare på 300 kronor i månaden. [...] Unionen hade krävt ytterligare 0,2 procent för att lösa ut den överenskommelse som gjordes 2010 om kompetensutveckling och som överförts till förhandlingarna om nytt omställningsavtal till hösten.
Unionen är glada över att få in den viktiga frågan om kompetensutveckling, säger förhandlingschefen Niklas Hjert. Själv blir jag dock lite orolig över det faktum att Almega enligt egen utsago fått det lättare att visstidsanställa.