13 januari 2012

Malmö Redhawks fintade sin egen spelare

Ishockeyklubben Malmö Redhawks har låtit bli att betala tre månaders premier, á 125 000 kronor, till landslagsspelaren Carl Söderbergs pensionsförsäkring. Ishockeylaget Malmö Redhawks hamnade 2009 på onåd och inledde då en företagsrekonstruktion.

Klubben och den utlånade NHL-spelaren Carl Söderberg gjorde då en överenskommelse om att han skulle avstå lön under ett antal månader men att andra villkor skulle förbli orörda. De tre månadspremierna som skulle trygga Söderbergs pension var värda 125 000 kr per månad men de betalades aldrig in. Söderberg vände sig då till Unionen och fallet har nu gått upp till Arbetsdomstolen.

  Tidningen Kollega förklarar:

Men pensionspremierna för oktober, november och december det året kom aldrig att betalas in, trots att Carl Söderberg flera gånger tagit upp frågan med sin förre arbetsgivare. Malmö Redhawks, som numera är ett bolag, anser att Söderberg har avsagt sig rätten till de tre obetalade pensionspremierna i och med att han accepterade det andra förslaget.  
- När han fortfarande spelade för Malmö ville han inte driva kravet till sin spets, men nu när han gått till ett annat lag (Linköping HC) , stämmer vi bolaget i Arbetsdomstolen eftersom de lokala och centrala förhandlingarna inte gett resultat, säger Magnus Bäckström.
sjävklart är 125 000 kr i månaden astronomiska summor för de flesta men att vara löntagare betyder att man står under en annan persons eller organisations inflytande och makt inte hur mycket man tjänar. Rätt ska vara rätt.

 Läs också: Lag & Avtal TCO-tidningen P4 Malmöhus