21 oktober 2011

Sjuksköterska får 300.000 i skadestånd.Vårdfokus rapporterar att en sjuksköterska vunnit en långdragen förhandling med Adecco i Norge. Man skriver:

"Efter flera månaders förhandling får det skandalomskrivna bemanningsföretaget Adecco punga ut med 300 000 kronor i ersättning till en sjuksköterska vid ett av de sjukhem som företaget tidigare drev i Norge."

Adecco måste även rätta till alla anställdas löner och företaget vill inte uppge hur många personer det rör sig om och hur mycket pengar det handlar om. Men att det blir mycket råder det ingen tvekan om.

"Alla medarbetare ska få den tarifflön, övertidsersättning och semesterlön de har rätt till, rapporterar den norska sjukskötersketidningen Sykeplejen."


Sjukhemmet har varit en del av en större skandal som Adecco är inblandat i. Det började med att ett skyddsombud rapporterade att en anställda jobbat 84 timmar i veckan och sovit i en källare på jobbet:

"Dagen efter sa Oslo kommun upp avtalet med Adecco Helse om driften av sjukhemmet, och tre dagar senare polisanmäldes företaget för grova brott mot arbetsmiljölagen, både vid de två sjukhemmen Ammerudlunden och Midtåsenhjemmet i Oslo."


Adecco är ett bemanningsföretag registrerat i Schweiz med kontor i ett 60-tal länder och med omfattande verksamhet i Skandinavien, också i Sverige.