3 juli 2011

Arbetsförmedlare polisanmäler - Fick en tidning kastad mot sigDenna upprörande och oförsvarliga händelse utspelade sig på arbetsförmedlingen i Örnsköldsvik under fredagen meddelar (Örnsköldsviks) Allehanda.

En kvinna som var där för att få hjälp började av okänd anledning uppträda aggressivt och kastade vid ett tillfälle en tidning mot en i personalen.

Händelsen har nu anmälts till polisen som ofredande. Den misstänka kvinnan är 55 år.

Andra brott som borde stävjas med spöstraff eller olja och fjädrar skulle kunna vara

Att kritisera sin Fas 3 -anordnare

Uppenbar satir i en serietidning


Kanske var det såna här saker som bloggen åtgärdslandet berättar om som gjorde att den arbetssökande "av okänd anledning uppträda aggressivt"?

Även de rika floran av anställningsstöd såg han ett utbrett missbruk av.
- I bästa fall fick man då till att arbetsgivaren anställde den sökande på 2-6 månader efter praktikens slut med anställningsstöd/nystartjobb till 1/3 eller halva kostnaden för en vanlig anställd och sedan tack och adjö när bidraget tog slut. I vissa fall kunde företagarna ringa bara någon vecka efter att de sagt upp en anställd med nystartjobb och fråga efter en ny praktikant. När man då påtalade att detta var en oseriös arbetsgivare ville cheferna ibland att vi skulle ”se mellan fingarna” med det. Allt för att få till en bra statistik.