18 februari 2011

Ytterligare en polisanmälning - Jobbfabriken ska inte vara sämre

Eliana Carvacho och Gyöngyver Meszaros kritiserade Jobbfabriken i Efter Arbetet. En vecka senare stängdes de av och nu har Jobbfabriken polisanmält dem.

Innan jul meddelade Jobb-fabrikens Malmöchef Håkan Björkenklev att deltagare som kritiserar företaget offentligt kommer att stängas av. Det berättade Gyöngyver Meszaros och Eliana Carvacho i Efter Arbetet den 28 januari. Drygt en vecka efter publiceringen var det precis vad som hände.

[…]

Förnekar samband med artikel

Ivan Daza vd för Jobbfabriken förnekar att avstängningen har något med kritiken i artikeln att göra. Han påstår att Gyöngyver Meszaros och Eliana Carvacho ägnat sig åt nätmobbning av en annan deltagare på Facebook.

[…]

Göran Olsson, sektionschef vid Arbetsförmedlingen för vård och administration vill inte uttala sig i det här specifika fallet på grund av sekretess. Men han håller fast vid att Jobbfabriken är en seriös anordnare.

Först var det Hans Johlgren som blev polisanmäld av Personalstrategerna för att han gått till media. Det följdes alltså upp av Jobbfabrikens agerande.

Som kom fram i den senaste RUT-rapporten så finns det drygt 17 000 ytterligare privata anordnare där det inte finns något sätt att garantera att yttrandefriheten är något även personer satta i FAS 3 kan använda sig av, utan att bli polisanmälda.