12 mars 2012

Almega skolar företagare i uppsägningsteknik

Imorgon kan arbetsgivare som vill göra sig av med oönskad personal gå en särskild kurs som arrangeras av Almega:

"Tre varningar och sedan ut?"
- hur du säger upp på grund av personliga skäl

Dåliga arbetsprestationer, samarbetsproblem, problem med att bemöta kunderna, brottslighet,alkoholism och sjukdom etc. Tillrättavisning? Avgångsvederlag? Vad kostar det att göra fel? Efter kursen vet du hur du kan tolka lagar och regler för att hantera enskilda fall och vilka möjligheter det finns att säga upp av personliga skäl. Vi tittar på aktuella rättsfall och visar hur man kan lösa olika situationer i praktiken.

Självklart bjuds det lite sådär mysigt på smörgås och kaffe också. Tänk vad gött att få sitta en heldag med företagspolare och klura ut smarta sätt att säga upp folk! Cyniskt så det förslår. Som löntagare är det lätt att hålla sig för skratt och börja oroa sig för hur en uppfattas på sin arbetsplats.

Givet att detta är vad de organiserade arbetsgivarna sysslar med, får fackföreningshatare som exempelvis Centerpartiets ungdomsförbund (som drev en smutskastningskampanj inför förra valet) svårt att motivera varför löntagare inte ska organisera och skola sig. Vad har du som enskild anställd att sätta emot en insatt arbetsgivare som gått en kurs i att ge kicken?