8 januari 2012

Vänsterpartiet: Förbjud bemanningsföretag
Vänsterpartiets kongress fattade igår det radikala beslutet att förbud mot bemanningsföretag ska skrivas in i lagstiftningen. Till Ekot
"säger Jonas Sjöstedt finns det sätt att bromsa utvecklingen på arbetsmarknaden där alltfler arbetsgivare väljer att göra sig av med fast anställda och i stället anlita bemanningsföretag.

– Det finns mycket man kan göra i dag när det gäller bemanningsföretag. Man kan till exempel ha en lagstiftning som gör att man inte får säga upp folk och sedan återanställa dem via bemanningsföretag. Det kan vi göra omedelbart, säger Jonas Sjöstedt.

– Det finns andra förbättringar som kan ske också. Att helt komma bort från bemanningsföretagen det är svårare och kommer att ta längre tid, det inser även jag, säger han."
GP rapporterar:
"Partistyrelsen ville nöja sig med en ökad kontroll men kongressen ville gå hårdare fram. Enligt beslutet ska även möjligheter till allmän visstidsanställning avskaffas och möjligheterna till timanställningar starkare begränsas. Beslutet fattades med röstsiffrorna 112–92."

Tidigare inlägg om bemanningsbranschen: