7 november 2011

Arbetskraftsimport i Sverige - Billström i MediaSå väljer faktiskt Ekot att presentera problemet idag. Ord har betydelse. Det gick till exempel väldigt snabbt för mainstream-media att byta från främlingsfientlig till invandringskritisk när man talade om den saken och de partier som föreslår 90 % mindre invandring. Därför är det glädjande att reglerna för arbetskraftsinvandring på samma sätt benämns just som arbetskraftsimport. Det visar på det faktum att många som kommer hit gör det med mycket lite inflytande och självbestämmande över sin situation. I gårdagens Agenda speglades två olika syn på saken när det var debatt mellan LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin och migrationsministern och moderaten Tobias Billström.

Här finns avsnittet

och här är Ekots radio-intervju med sagde Billström

Ibland får jag känslan att Tobias Billström har fått på sig ansvaret att vara "bad cop" och motsvarande har då arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (och integrationsminister Erik Ullenhag) tilldelats rollen som "good cop".
Sanningen är ju snarare att det är en hel moderatstyrd alliansregering som struntar i att ta ansvar för dessa frågor. Det verkar som inte bara visioner är dyrt. Även humanitet och rättssäkerhet kostar en slant, men framförallt kostar det minskande stöd hos de arbetsgivarorganisationer som anser att den största demokratiska rättigheten är näringsfrihet, oavsett vem som blir lidande i slutänden.

Igår, innan detta kom upp på dagordningen skrev vi ett inlägg om detta.

LO-bloggen skriver bra om vad Billström sagt och vad han menar