11 juli 2011

Fas 3-are är populära på "arbetsmarknaden"Antal deltagare i fas 3 är den här veckan 26 527, det är 78 st fler än veckan innan. Företagen tjänar 5000 kr för varje deltagare varje månad.


Så här kan det se ut när företagen söker ”anställda” eller nej visst ja. Det är ju långtidsarbetslösa man söker. Det är inte något undantag, snarare regel med dessa hurtigt desperata "jobbannonser" hos olika seriösa anordnare. Jag menar är man inte klassad som oseriös av Arbetsförmedlingen så måste väl företaget anses seriöst, även om man bryter mot lagen?


Vill Du jobba i ett kreativt och dynamiskt socialt företag i en utvecklande, professionell och trevlig miljö?

(Notera ordet jobba)


Vill Du komma tillbaka till yrkeslivet efter en tid av arbetslöshet, starta din yrkeskarriär på nytt, utvecklas som individ, vara del av en god gemenskap, ett team, bygga upp ditt nätverk/kontaktnät samt få nya erfarenheter, meriter och färska referenser för ditt fortsatta arbetssökande?

(Här var det inte jobba längre, vad hände?)

Hur då?

Du jobbar hos oss med fortsatt ersättning från Försäkringskassan, och med riktiga arbetsuppgifter. På så sätt får du färska referenser och kommer in i jobbrutiner. Då blir det lättare för dig att söka till andra jobb och konkurrera med andra arbetssökande. Du får chansen att pröva något nytt om du inte väljer att stanna kvar hos oss förstås.

(Aha, du jobbar hos företaget, men det är så oföretagsamt så riktig lön har de inte råd med, men riktiga arbetsuppgifter ska du utföra. Trots att det är olagligt enligt direktiven i Jobb- och utvecklingsgarantins tredje fas)

Så här säger Arbetsmarknadsministern om saken till NWT:

– Man ska inte jobba med ordinarie arbetsuppgifter i fas 3, säger arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M).


Fortsättning på annonstexten

En genväg alltså! (Säger de hurtigt)

Det betyder att du som varit arbetslös en tid och omfattas av Fas3 i Jobb- och Utvecklingsgarantin kan få en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden igen.Har du någon dold talang så kan vi gemensamt utvärdera och vidareutveckla din idé och testa idéns bärkraft på marknaden. Kanske kan just din idé kan bära frukt?

(Dold talang, låter en aning hokus pokus. Speciellt som det är marknads- och enkätundersökningar företagets verksamhet går ut på)

Hos CR3 Consulting passar du in oavsett ålder och tidigare erfarenheter. Det viktigaste är din vilja att arbeta för en god sak.

(En god sak, en godsak efter trerättersmiddagen för anordnaren snarare)

Relaterat:
Johan Wettergren - Fas 3 permanentar utanförskap och bidragsberoende

Jon Weman: Fas 3 fungerar precis som det ska

Rekommenderad läsning:

Helga von pitbull - Skriver bra om barnfattigdom, problemet som inte finns

Lars Bäck - Spelet om våra pensioner