16 november 2010

Mensarmband - En framgång för Hillevi Engströms arbetsmiljötänk

Eftersom jag själv är indisponibel för mitt eget bloggande fram till onsdag så vill jag göra reklam för en otroligt bra samhällsgranskande, om än satirisk, bloggkamrat vid namn Badlands Hyena.

Allt på den är inte med sanningen överensstämmande eftersom den bloggen driver med samhällsfenomen så nog blev jag lite förvånad när det faktiskt visade sig att den här nyheten är verklighetsförankrad... jag säger bara. När Hillevi. När ska vi införa detta i Sverige... jag väntar med spänning!

Njut läsningen eller snarare read it and weep:
”Mensarmband är obligatoriskt för kvinnor på ett norskt företag, uppger Aftonbladet, DN och Nyhetskanalen. De dagar kvinnorna har mens är de tvungna att bära ett rött armband. Det framkommer av en undersökning gjord av ett norskt fackförbund.

På så sätt vet företagsledningen vem som har legitim orsak att ofta uppsöka toaletten, och vilka som maskar.

Ännu en ickenyhet i den socialistiska blaskan. Men ickenyheten ger upphov till vidare funderingar. Skulle inte anställda kunna bära smiley-armband för att visa om de, enligt utvärdering, har en positiv eller negativ inställning?

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin ville 2007 dela ut smileys till företag med en bra arbetsmiljö. Senare avgick Littorin – förståeligt med tanke på sådana idéer. Det är inte företag som ska bedömas, utan anställda.”

Sedan ger sig Badlands på sedvanligt manér in i jämförelserna med nazityskland - och läsning rekommenderas varmt. Ibland är absurd satir precis det som behövs för att visa på absurditeter i verkliga livet.
MediaCreeper