13 september 2011

Chefen kollar in dig på Facebook - ökande trend


Fler chefer letar information på Facebook och andra sociala nätverk före nyanställningar. DU&Jobbet skriver

"Enligt en ny undersökning så är var tredje chef ute på Facebook för att kontrollera arbetssökande. Det är en ny trend. För tre år sedan var det bara 17 procent."
Man kan undra var gränsen för sitt privat liv går eller samhällsenliga engagemang går. Jag undra verkligen en privat ICA ägare vill anställa mig som är politisk aktiv, knappast.

Men chefen vill mera,

Andelen som lägger till chefen eller kollegor som Facebookvän ökar. 39 procent av cheferna addar sina medarbetare på Facebook – en ökning med 11 procentenheter på tre år.
Men hur kul blir det när chefen vill adda en på Facebook, har man något val? knappast! Finns det någon baktanke? tror det!
och till sist ju yngre du är desto mer info får chefen reda på dig. för att:

Yngre loggar in oftast, mer än var tredje (37 procent) av 80-90-talisterna gör det så gott som varje dag eller flera gånger i veckan. Bland 40-talisterna är det bara 15 procent som Facebookar dagligen på jobbet.
Desto mer arbetsgivaren vet, desto lättare kan en en arbetsgivare göra en personprofil. Vilket är väldigt seriöst, men föga förvånade.

Mitt råd: adda inte chefen; logga inte in för ofta; sök inte nytt jobb och var glad att vara en 40-talist.

Länkar;
Det framgår av undersökningen Work Life, där 8 000 personer i en panel svarar på frågor om arbetslivet. Bakom enkäten står Manpower och Kairos Future
MediaCreeper