6 januari 2011

2011

Löntagarbloggen ser tillbaka på 2010 med förundran. Ett samarbete mellan löntagarfientliga partier vann valet och styr nu Sverige i 4 år till. Arbetslösheten kallas inte längre massarbetslöshet utan betraktas av regeringen som ok.

Arbetsmarknadsministern Sven-Otto Littorin konfronterades av Aftonbladet med oegentligheter och försvann som en avlöning.

25-30% ungdomsarbetslöshet betraktades som en synvilla och statsminister Reinfelt var ödmjuk som vanligt. -"Jag är ödmjuk inför problemet" sa Reinfelt till allt som var besvärligt.

Urban Bäckström Vd på Svenskt Näringsliv utsågs av en ledarkribent på Aftonbladet till "Sveriges farligaste man" och Löntagarbloggen utsåg densamme till "Största hotet mot arbetsrätten ".

Vad händer då 2011 ?

Ett nytt direktiv från EU för att skydda anställda inom bemanningsbranchen ska anpassas i Svensk arbetsrätt och med en regering som inte är intresserad av löntagarna i Sverige får vi hålla tummarna och hoppas att möjligheten att samtidigt förstöra någon annan lag i arbetsrätten inte sker.

2011 kommer nog fortsätta i samma stil som föregående år med en vaskar-mentalitet som fått tennis-bratsen i Båstad att rodna. När dom i Båstad häller ut en flaska champagne för varje dom dricker så slänger regeringen bort hur många arbetslösa som helst i slasken för att glänsa endast med ett fett bankkonto. Men i likhet med bratsen är det fint med mycket pengar och helst ska dom vara ärvda.Men istället för att tacka den förra Socialdemokratiska regeringen svarar statsministern -Jag är ödmjuk inför problemet.

Tobias Holmberg
MediaCreeper