4 december 2010

Fortsatt debatt - Öppen eller klassisk valprocess

Blandade röster, blandade åsikter.

- Vi ska lyssna på medlemmarna,
- Vi kan inte lyssna på medlemmarna eftersom det är endast 3 % av medborgarna totalt som är medlemmar totalt i ett parti. Därför måste vi lyssna även på dem som inte röstar på oss nu.

- Vi ska inte prata skit i medierna... vi ska ha vår valberedning och göra arbetet i fred. Prata med varandra inte om varandra. (Aning partistiskt kan jag tycka)

- Det önskas att det tas upp en diskussion om att öppna för en medlemsomröstning.

- Bland annat Jytte G från SSU önskar att sidoorganisationerna adjungeras in i valberedningsarbetet. Och inte bara att den tas från de olika (geografiska) partidistrikten.
Sidoorganisationer - SSU, S-studenter, Broderskapsrörelsen, Kvinnoförbundet, (Rebella - Unga S-kvinnor, och fackliga organisationer och invandrarföreningar.

Vad säger Baylan om det... varken bu eller bä. Det är valfritt för valberedningen att inadjungera. Men förtroenderådet idag har enligt partistyrelsen inte att ta detta beslut. Andra i Netroots har säkert förstått denna diskussion bättre. Så läs!

"Om inte förtroenderådet har detta mandat... vilka ska då ha det? Är det en mindre grupp
bakom kulisserna som ska göra det... upplever det som en pik om -förändring."


Media: Ab, SvD,

Netroots – Ständigt uppdaterade och senaste inlägg.

På plats: Peter J och Johan W och Claes M och Viktor T och Björn F och Alexandra E och Sara G och Peter A så kolla vad de skriver!

MediaCreeper