4 juli 2012

Vad ska Marita arbeta med, Socialförsäkringsminister Kristersson?


I nyheterna rapporteras nu om 62-åringa Marita Häggström. Hon har arbetat sedan hon var 14 år. Sedan drabbades hon av sjukdom och då kan man tänka sig att det ska finnas ett socialt skyddsnät. Men, då kom Alliansens nya regler. Marita utförsäkras för andra gången helt enligt regeringens regler. Hon har gått igenom processen att prövas mot de hypotetiska jobb som arbetsförmedlingen kan erbjuda. Det visade sig att hon var för sjuk. Tidsgränserna gjorde inte Marita frisk trots regeringens påstådda helbrägdakunskaper.
Faktum är att inte ens arbetsförmedlingen anser att Marita Häggström kan jobba, det konstaterades redan förra gången som hon blev utförsäkrad. –På pappret var hon på arbetsförmedlingen men i verkligheten så var hon ju inte där för hon klarade inte av att åka dit. Jag körde henne till ett möte där en gång. då svarade arbetsförmedlingens handläggare direkt att "det finns inget vi kan göra för dig, du är för sjuk för det här"
Det blir antagligen samma sak den här gången. Problemet är att när Marita förs över till arbetsförmedlingen så ska hon leva på 3000 kr i månaden. Det är det nya Sverige. Blir du långvarigt sjuk så blir du obönhörligt också fattig. Marita är en av ytterligare drygt 2000 personer som står inför samma stressande situation, att bli utförsäkrad en andra gång.

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson däremot. Han är helt nöjd med systemet.
Upplandsnytt rapporterade redan 2009 om Maritas situation.