10 juli 2011

Vad tror dom, att hantverkare är dumma i huvudet.Alliansens skolpolitik håller på att floppa helt. När fackförbund var rörande överens om att vi ska ha en likvärdig skola för alla, så säger alliansen med folkpartiet i spetsen att hantverkare är skoltrötta och vill plugga viktiga ämnen som svenska och engelska.

Den nya gymnasieskolan, som startar i höst, har de tolv yrkesprogrammen fått en tydligare yrkesinriktning, samtidigt som man har skurit ner på de teoretiska ämnena.
Detta medför att yrkeselever inte får högskolebehörighet med automatik, utan måste göra kompletteringar i svenska och engelska. men nu visar det sig att det är tvärtom.

Det är klart att många väljer att inte gå en hantverkslinje på grund av att man inte kommer in på högskola, alliansen vill utbilda människor i att bara jobba och inte ifrågasätta. Man tror att blivande hantverkare är dumma i huvudet. Utbildningsdepartement säger:

Bertil Östberg, statssekreterare på utbildningsdepartementet, tror dock inte att frågan om högskolebehörighet varit avgörande.
Elevorganisationerna är inne på att just det faktum att man inte får högskolebehörighet är direkt avgörande i detta fall.

Läs mer:


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4595068