24 mars 2011

Tystnaden är total om Bemanningsbranschen.


De senaste veckorna har det skrivits och pratats mycket om Fas3. Man kan undra vad som är värst att vara vara Inne i Fas3 eller anställd på ett bemanningsföretag. Vi vet att företag säger upp anställda och senare åter anställas av sin arbetsgivare men då via ett bemanningsföretag. Då till sämre lön och mer arbetet oftast.

En sak har de gemensamt, båda branscher tjänar mer pengar än förut. Uppsala tidning skriver följande:
Bemanningsföretagen i Sverige har aldrig tidigare dragit in så mycket pengar som nu. Och tillväxten fortsätter.
Prognosen för bemanningsbranschen ser väldigt bra enligt Henrik Bäckström, förbundsdirektör för bemanningsbranschen. Branschen växer och idag när ICA eller Konsum söker folk är det inte deras namn som finns i jobbannonserna skriver Lagerarbetarnas blogg. Utan det är Uniflex Sverige AB Helsingborg, CO-WORKER BEMANNING osv som rekrytera till och hyr ut sin arbetskraft. Det som är extra anmärkningsvärt är att idag har vi en konflikt mellan de som har timmar (heltidare) och de som vill ha timmar (deltidare). Deltidare är idag en mycket flexibel arbetskraft och kan användas på tider som andra inte vill jobba osv, men nu vill man ta en ytterligare aktör, bemanningsföretag. Varför man gör det är helt uppenbart man vill lönedumpa. man gör det inte för flexibiliteten för den har man, utan för att ytterliga sätta press på lönerna. Villkoren och problem med branschen forsätter. Sydsvenskan skriver:

"Säger du nej åker hela dagslönen”
Ett jobb som konsult i bemanningsbranschen kan innebära ständigt nya arbetsplatser och väldigt kort framförhållning. Det tär på krafterna och gör det omöjligt att planera livet, menar Eva. ”Man känner sig som en livegen”, säger hon.

Problemen har blivit så allvarliga att arbetsmiljöverket ska göra extra inspektioner inom bemanningsbranschen.

Handelsanställdas förbund har kongress den 25-29 maj och där kommer bemannings frågan debatteras flitigt. Många motioner har inkommit och här är ett ax plock av de:
• Stärk las så att bemanningsföretag inte får användas under uppsägningstid på grund av arbetsbrist.
• Inför lokalt fackligt veto mot inhyrning.
• Återinför förbud mot bemanningsföretag.
• Stärk facket i bemanningsföretagen.
• Stärk lokala klubbars möjlighet att hjälpa inhyrd personal.
• Stärk lagen för att bekämpa orimliga arbetsvillkor för bemanningsföretagens anställda.
• Skärp kraven för auktorisering av bemanningsföretag.
Vi har en spännande vår framför oss och vi från löntagarbloggen kommer att följa denna fråga med stort intresse.