28 januari 2011

Alliansens jakt på de sjuka.

Det finns tydligen ingen som helst gräns för hur man behandlar människor idag .Varken Alliansen eller Försäkringskassan vill ta sitt ansvar för människors hälsa. Arbetsmiljölagens ändamål är att förebygga ohälsa och olycksfall i arbetet samt att även i övrigt uppnå en god arbetsmiljö, för de som jobbar. Det absurda är detta inte gäller inte de som är sjuka. Det är fritt fram för Alliansen och Försäkringskassan att göra dem sjukare. I LO-Tidningen så uppmärksammans det hur Försäkringskassan systematiskt överklagar alla beslut som går till domstol:
Publicerad 24 januari, 2011 16:39
LO-Tidningen har tidigare uppmärksammat Försäkringskassans nya strategi att inte bara pröva arbetsförmågan på nytt utan också sambandet mellan olyckan och skadan. Marina Hedlund är ytterligare en av tusentals whiplashskadade som får sin livränta indragen.
Försäkringskassan har satt i system att med stenhårda jurister och överlägsna ekonomiska möjligheter processa folk sönder och samman. Och det är något helt nytt inom socialförsäkringen, säger Mats Bergh, Marina Hedlunds advokat i Mora.
– Det spelar ingen roll längre hur mycket bevis jag lägger fram. Det som stör mig mest är att Försäkringskassan tar in en allmänläkare som inte är specialist på nackskador, säger en uppgiven Marina Hedlund.


Men detta slutar inte här, det visar sig att nya siffror att kvinnor har det är dubbelt så svårt som för män att få en arbetssjukdom godkänd hos Försäkringskassan, . Även inom samma yrken missgynnas kvinnor. enligt TCO-Tidningen.

Men man nöjer sig inte där, dessutom har man ändra reglerna för bedömning av arbetsförmågan, nu är det Försäkringskassan som bedömmer arbetsförmågan och inte läkarna.
Marina Hedlund vann men får forsätta leva på sina 4500 kr i mån, för Försäkringskassan fick prövningsrätt och ärendet ligger nu hos kammarrätten.

Arbetsförmågan går före allt även om hälsan blir sämre, även om man bevisligen har fått rätt två gånger om livränta, även om man är kvinna så får man räkna med att arbetsförmågan vid arbetssjukdom bedöms i hälften av fallen orättvist.

Alliansen poltik blir tydligt här, man vill lägga all skuld på Försäkringskassan, för att underminera myndigheternas och systemets trovärdighet. För om allmänheten inte tror på systemet är rätttvist så börjar man se om privat försäkrings lösningar. Då är vi inte långt från det amerikanska systemet
Men det är ingen tröst för Marina och alla de tusentals som inte blir trodda.
– Det är ett djävulskt påfund.Daniel Harc