21 december 2010

Med risk för förtal

En facklig och politisk bloggare i nätverket Netroots, Calle Fridén har blivit anmäld för förtal av en byggfirma som heter Botrygg. Hans blogg heter Utsikt från ett tak. Här är inlägget om efterspelet.

Det han gjorde var att beskriva och länka till en arbetsplatsolycka. Han länkade bland annat i Metro. Han uttryckte också en del egna åsikter om olyckan och skeendet i stort.

Det kom ett litet brev häromdagen. Från Botrygg. Det är eftersvepet av en mejlkonversation som deras VD Michael Cocazza haft med mig, efter att jag skrev en bloggpost om en arbetsplatsolycka på Botryggs arbetsplats i Henriksdalshamnen i Stockholm. Den posten kan ni läsa här. Dessutom länkade jag till en artikel i Metro där samma olycka beskrevs. Jag gav som ni kan se i bloggposten uttryck för en del egna åsikter, och egna slutsatser, och avslutade med att tycka saker. Om detta tyckte inte Cocozza.
Om arbetsgivare eller andra på detta sätt ska försöka inskränka yttrandefriheten i Sverige, vilket det här är fråga om så är vi inne på en farlig väg. Liu Xiao Bo fick inte komma till Oslo och Wikileaks motarbetas fullt ut just nu av starka ekonomiska och politiska krafter. Då talar jag INTE om det svenska rättsväsendet!REKOMMENDERAS:
Eva-Lenas blogg: "När Journalister låter sig vilseledas - Om SD:s spel för galleriet. När de gick emot sitt eget förslag att göra förbättringar i A-kassan


Netroots:
Peter Johansson skriver om detta - "Botrygg stämmer bloggande byggare"
Peter Johansson inlägg 2 om att M stänger in olydiga moderater i garderoben under röstning
Peter Andersson skriver om andra sätt att tysta kritik - Revisionen tystas av den politiska ledningen
Martin Moberg skriver om privata övervinster i Friskolorna