4 december 2010

Idédebattens ledare är hopp för framtiden

Kriskommisionen presenterar sina arbetsuppgifter och sina områden.

Nu har min absoluta favorit talat. Kajsa Borgnäs som är ansvarig för idédebatten.
Det är framförallt en kultur av lyssnande som behövs. Inte bara för att det är kris i partiet och att vi inte har tentaklerna ute i verkligheten, utan för att det är nyttigt för socialdemokraterna som för alla idéburna organisationer. Öppenhet och intresse är en nödvändighet för att göra en ordentlig och relevant samhällsanalys. Och därur vaska fram en framgångsrik och progressiv politik.


I fokus. Två områden.

Globaliseringen som drivit fram en värld av avregleringar. Med avregleringar följer vanligen en press på löner, försämrade arbetsvillkor och mindre inflytande för vanliga löntagare.

Borgnäs tar upp två fokusområden

Klimatomställningen och globaliseringen.

Jag ska referera den ena. Globaliseringen, som drivit fram en värld av avregleringar. Med avregleringar följer vanligen en press på löner, försämrade arbetsvillkor och mindre inflytande för vanliga löntagare.

Det finns en syn på att det är omöjligt att vända denna utveckling av avregleringar runt om i världen som globaliseringen har Det är inte en acceptabel hållning för ett riktigt arbetareparti att böja sig under en sådan handlingsförlamning enligt Borgnäs.

Jag håller med.



Men det finns klart mer sensationella nyheter hos de andra nätrötterna.

Bland annat här hos Peter Högberg

Netroots – Ständigt uppdaterade och senaste inlägg.

På plats: Peter J och Johan W och Claes M och Viktor T och Björn F och Alexandra E och Sara G och Peter A så kolla vad de skriver! Och comeback för dagen Erik Laakso


Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politik, ledarskap, Socialdemokraterna, kriskommission, öppna kriskommissionen, Mona Sahlin, Facket, LO


MediaCreeper