16 december 2010

Idag är det omröstning om eventuell ändring av sjukförsäkringarna - Vadslagningskontoret öppet

Ett nytt sjukförsäkringsfall uppmärksammades häromdagen av Aftonbladet.

Den här gången är det Jan 43 år och tidigare lastbilschaufför.
Men långvarig diabetes har gett en rad följdsjukdomar. En nervsjukdom i benen, neuropathier, gör att han sitter i rullstol. Permanent. Med ständiga smärtor. Jan har också laserbehandlats ett stort antal gånger efter blödningar i ögonen.

Kaj Raving skriver:

Idag röstar riksdagen om den motion som skyndsamt vill stoppa regeringens utförsäkringslinje med alla utförsäkringar enligt fasta tidsgränser och alla "enskilda fall" som blivit följden. Som fallet med den utförsäkrade småbarnsmamma i Emmaboda som nu har 400 kronor att klara sig på resten av månaden.


Utdrag ur motionens innehåll

  1. Riksdagen begär att regeringen skyndsamt återkommer med förslag till ändring av lagen om allmän försäkring med en bestämmelse om att genomföra en individuell prövning av arbetsförmågan och avskaffa den tvingande prövningen mot hela arbetsmarknaden efter 180 dagar.

  1. Riksdagen begär att regeringen skyndsamt återkommer med förslag till ändring av lagen om allmän försäkring med en bestämmelse om att genomföra en individuell bedömning och avskaffa de absoluta tidsgränserna i sjukförsäkringen.



Aftonbladets läsare har också en klar uppfattning.
91.5 % tycker inte att nuvarande sjukförsäkringsregler är rimliga.
Antal svarande - 119 304!


Alliansfritt Sverige har fångat upp att även Alliansföreträdare vädjar

KD-politiker: Rösta med de rödgröna


NOTIS. Det här borde få en och annan att höja på ögonbrynen. Sveriges Radio:

– Utförsäkringarna är orättfärdiga och som kristdemokrat kan jag aldrig stå upp för dem. Det säger Kd-politikern Thord Carlsson från Sollefteå som uppmanar sina partikamrater i riksdagen att rösta rödgrönt på torsdag.

Även om det sägs att hoppet är det sista som överger människan så tror jag inte att det införs några ändringar idag. Det är ju faktiskt så att om man hjälper sjuka lite för mycket så hindrar man ju dessa att utöva sin egen självdisciplin och sitt eget val att bli friska.


Kaj Raving om - Rösta för en mänskligare sjukförsäkring


Rekommenderas:

Även läkare uppmanas strejka i denna läsvärda artikel på Sourze om ännu ett "enskilt fall"

Peter Andersson - Privat vårdcentral lägger ner - de äldre som går där är alltför sjuka

MediaCreeper