26 september 2011

Vi kallar Er


Bemanningsbranschen har ett tag nu bedrivit en kampanj som heter "Vi kallar oss" där bemanningsanställda uppmanas komma på ett bra namn.

Vad Almega inte verkar ha räknat med är det massiva motstånd mot de ständigt uppkomna avarterna av den här otrygga anställningsformen som väldigt många har.
Sajten har redan censurerat bort förslag som daglönare, slav och mods. Som ett led i kampanjen har man också startat en motsvarande facebook-grupp. Almega har för andra gången fått plocka ned sin facebookgrupp då den totalt domineras av kritiska kommentarer mot kampanjen och anställningsformen. Nedan finns en kommentarstråd sparad från då man gjorde ett nytt försök att starta upp gruppen.
Nästan omgående startades också en alternativ "Vi kallar oss" grupp där kritiken fortsätter vädras ocensurerat.

Men hur går det egentligen med namn-tävlingen?
Jo, den lever sitt eget lilla liv.
Leder (nu när obekväma namnförslag är borttagna) gör bemannolog. Mods tog snabbt över ledningen innan det plockades bort. Slav var också populärt.

Bemannolog är föreslaget av David Wästberg. Han är presschef på Almega.

Veckans pris för bästa namn (Resursare) fick Christian Kielberg. Men vem är det? En snabb sökning får fram att han är VD- och marknadsassistent på TNG som är ett bemanningsföretag.

Så kommentaren från den nu återigen borttagna Facebookgruppen är verkligen klockren i sammanhanget.

"Alltså, i ärlighetens namn är det inte VI som kallar oss, utan NI som vill kalla oss. VI vill ha rättvisa villkor, schyssta löner, arbetsgivare som bryr sig, schemalagd arbetstid och lite annat smått och gott som en gång i tiden var självklart på arbetsmarknaden. Får VI det kan NI kalla oss vad som helst. Medborgare kanske? (och om det känns för högtravande, kör i vind för medarbetare.)"

Ett annat förslag på namn Almega Bemanningsföretagen kan ha är "Vi kallar Er"

Relaterat:
Alliansfritt Sverige - Almegas PR-katastrof

Media:

Här är kommentarstråden:
(Klicka på bilderna för att se bättre)MediaCreeper