4 maj 2011

Angeles Bermudez Svankvist pratar i gåtor om fas 3


Angeles Bermudez Svankvist kommenterade i kvällens program 4/5 uppgifter i Uppdrag granskning. Kommentarerna var allt annat än tydliga.

Det börjar med att hon inte delar revisorenas syn på att kontrollerna inte är tillräcklig på fas 3 aktörerna. Hon svara :
"jag delar inte din mening"

var på reportern svarar
"det är inte min mening utan era revisorers kritik".


Efter att reportern klart gjort detta frågar reportern varför Angeles har skickat ut ett manus till chefer inom AF om att "allt är bra". Hon svara:
"Budskapen vi försöker få ut är: Vi har haft ett långvarigt samarbete med kommun eller annan offentlig anordnare. Det har varit ett bra samarbete. Kommunen har jobbat bra med denna grupp. Detta resonemang motsäger självklart inte att man har goda samarbeten med de privata anordnare. I övrigt med tanke på att vi ska anlägga deltagarnas perspektiv: Vår/min bild är att väldigt många deltagare är nöjda med sin sysselsättningen."

Svaret eller det absurda i denna situation är att Arbetsförmedlingens egen granskning visar på allt annat än bra.

Jag rekommenderar starkt att ni går in på webben och tittar på avsnittet på SVT Play.

Manuset
Stickprov kontrollerna
Revisions rapporten


Intressanta bloggar:

Sebastians Tankar, Roger Jönsson, Peter Andersson

Björn Andersson frågar varför Arbetsförmedlingen mörkar sina siffror. Domsjö S-förening om hur fel FAS 3 är. Röda berget om FAS 3 och hur propagandapparaten skyddar denna på alla vis. Knuff i ämnet, Alltid rött, alltid rätt, Törneboms Hotspot,


media gp skd ab ab dn hd

MediaCreeper